Woord van de voorzitter

Gent-Staden 70 jaar jong


De eerste editie van Gent-Staden werd in 1949 gereden. Dit betekent dat we in 2018 aan de 70ste editie toe zijn. Ondanks het feit dat de wedstrijd in het vroege voorjaar (in principe 9de zondag van het jaar) georganiseerd wordt, moest de wedstrijd tot hiertoe slechts één maal afgelast worden. Dit was in 2013 omwille van sneeuwval. Voor een uitvoerige historiek van onze wedstrijd verwijzen we graag naar onze rubriek 'historiek' .

 

In die lange wedstrijdgeschiedenis prijken ook heel wat bekende namen op de erelijst. Deze zijn eveneens te consulteren op onze website. Als organisatie vinden wij de editie van 2010 nog altijd de meest memorabele. En dit om twee redenen: van de 254 gestarte renners reden, omwille van helse weersomstandigheden, slechts 13 renners de wedstrijd uit en won Jelle Wallays als eerste Stadenaar Gent-Staden!

 

Gent-Staden verder op Stadense wegen

 

In 2017 werd omwille van organisatorische en financiële overwegingen en met het oog op de toekomst van de wedstrijd, niet meer te starten in Gent. Tegelijk werd de wedstrijd sportief opgetild naar een interclub 1.12.1 waarbij 25 ploegen van 7 renners aan de start staan.

 

In 2018 gaan wij op deze weg verder. De 70ste editie van Gent-Staden op zondag 25 februari 2018 betwist op selectief lokaal parcours van 19,80 kilometer over 8 ronden dat de 3 Stadense deelgemeenten verbindt (zie wegwijzer).

 

Gent-Staden wordt tweedaagse met een wielerdrieluik

 

Jonge renners zijn de toekomst van de wielersport. Zonder wedstrijden komt dit in het gedrang. Daarom steken we in 2018 als organisatie een tandje bij. Op zaterdag 24 februari organiseren we om 13.00u een wedstrijd voor nieuwelingen en om 15.00u een wedstrijd voor juniores.

 

Bij deze wensen we alle sponsors, medewerkers,… oprecht te danken. Zonder elk van hen is deze organisatie niet mogelijk.

 

Met sportieve groeten,

 

 

 

Bart Busschaert

voorzitter wielercomité Gent-Staden