Woord van de voorzitter

Gent- Staden is er klaar voor! 

 

Het nieuwe wielerseizoen staat weer voor de deur en met trots kan ik  melden dat de wielerwedstrijd Gent-Staden in 2020 aan zijn 72ste editie toe is. 

 

Ondanks het feit dat het steeds moeilijker wordt om een wielerwedstrijd te organiseren, blijven we ons verder inzetten voor de koers, want we merken dat de koers nog steeds leeft. 

In de loop der jaren, moesten we reeds met heel wat wijzigingen rekening houden, ook financieel werd het er niet makkelijker op. Sinds 2020 dienen we ook rekening te houden met het nieuwe  KB Wielerwedstrijden, dat ook een aantal extra regels oplegt.

We zetten ook meer en meer in op de veiligheid van de renners, volgers en toeschouwers. 

 

Deze editie van Gent-Staden wordt op zondag 1 maart betwist op een selectief lokaal parcours. 

Net zoals de 3 voorgaande jaren, starten we ook dit jaar niet meer in Gent, maar wel in Staden en zoals sinds vorig jaar opnieuw ingevoerd, doen we terug tweemaal ons monument “De Steenstraat” aan. Deze Steenstraat zorgt steeds voor spektakel in de koers. 

 

Dit jaar hebben we opnieuw een verzekerde deelname van de beste Belgische ploegen Elites zonder contract en Beloften en enkele buitenlandse ploegen. 

Ook de jonge renners geven we terug een kans om daags voor Gent-Staden te koersen. 

Om 13.00 uur starten de nieuwelingen en om 15.00 uur is er de wedstrijd voor juniores. 

 

Onder het motto “vele handen maken licht werk”, wil ik de vele vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun inzet voor Gent-Staden. En ik wil zeker ook een hartelijk woordje van dank richten tot jullie, sponsors, want zonder jullie zou het niet mogelijk zijn om onze koers te organiseren. 

 

Ik kijk alvast uit naar deze editie op zaterdag 29 februari en zondag 1 maart en hoop jullie talrijk te mogen ontmoeten. 

 

Met sportieve groeten, 

 

Bart Busschaert 

Voorzitter Wielercomité Gent-Staden